Description
Drumetie de 1 zi pe Valea Slănicului (de Buzău).
- Data de plecare: 21.05.2023
Pret :225 lei / pers.
Traseul necesita conditie fizica buna si echipament adecvat!!!
Traseu: București – Buzau – Dealul cu Lilieci – Lopatari(Focul Viu) – Vulcanii Noroiosi – Bucuresti (360km)
Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.
Ora 06:30 – Plecare pe traseul București – Buzau – Dealul cu Lilieci – Lopatari(Focul Viu) – Vulcanii Noroiosi – Bucuresti
- Primul popas il vom face la Cernatesti, la Dealul cu lilieci si Zidul Mut
Prin numeroasele rezervaţii şi arii protejate de pe teritoriul său, judeţul Buzău poate fi considerat un imens muzeu al naturii. Între opririle la Vulcanii Noroioşi şi Focul Viu, turiştii mai pot poposi la Cernăteşti, unde se află cea mai mare rezervaţie floristică din zonă, numită ”Dealul cu Lilieci”.In anul 2000, „Dealul cu Lilieci” a fost declarat rezervaţie naturală de interes naţional.
Tot în Cernătești, localitate atestată documentar în 1487, putem încă admira așa numitul Zid Mut, ruinele celei mai vechi biserici creștine din partea asta de țară (sec. IV-VI).
- Urmatorul popas va fi în in comuna Lopatari
Focul Viu de la Lopătari este o rezervație geologică, aflată la aproximativ un kilometru de confluența râului Slănic cu pârâul Smoleanu și se întinde pe o suprafață de 0,03 ha. În acest loc, coloane de foc țâșnesc din adâncurile pământului și despre ele se crede că ard fără a se stinge vreodată.
Focul care a luat naștere în acest mod nu se stinge deoarece este alimentat de gazele prezente în adâncuri. Uneori, flăcările pot să atingă un metru înălțime. Acest spectacol al naturii este mult mai impresionant dacă este admirat pe timpul nopții pentru că atunci se poate observa culoarea albăstruie a flăcărilor.
- Ultimul popas va fi in apropierea comunei Berca, județul Buzău, unde vom descoperi Vulcanii Noroiosi.
Formațiunile pe care le regăsim acum în zona Buzăului sunt prezente de mii de ani, însă atenția s-a concentrat pe ele în anul 1867, atunci când un francez căuta petrol. Din anul 1924, Vulcanii Noroioși sunt declarați rezervație naturală și reprezintă un obiectiv atractiv în circuitul turistic european.
Vulcanii noroioși sunt asemenea unor movile conice, unor pâlnii cu vârful în sus, care se formează la suprafața pământului prin erupția gazelor naturale ce își croiesc un drum de la adâncimi de aproximativ 3.000 de metri spre suprafața pământului, într-un strat argilos, în combinație cu pânza freatică. Imaginea spectaculoasă a vulcanilor noroioși este un noroi gri ce bolborosește din cratere, iar solul din jur crapă din cauza căldurii solului.
Pret calculat pentru grup minim 30 persoane.
Tariful include :
– Transport autocar clasificat 3*
– Ghid/însoțitor grup
– Taxe parcări
Tariful nu include:
– Intrări obiective
– Cheltuieli personale
– Masa de prânz
Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.
Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective