Triunghiul energetic al Manastirilor rupestre din Arges

  This product is currently out of stock and unavailable.

  SKU: N/A Categories: , ,

  Description

  Triunghiul energetic  al Manastirilor rupestre din Arges: Cetatuia, Namaiesti, Corbii de Piatra  

  • Data de plecare: 11.06.2022/18.06.2022/25.06.2022 

       Pret :130 lei / pers.       .

  PROGRAM: Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

  • Prima vizita o vom face Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă, situată la 22 km de Municipiul  Câmpulung – Muscel, între satele Cetăţeni şi Cotenești. Iniţial a fost cunoscută sub denumirea de Schitul Cetăţuia Negru Voda şi este construită pe o stancă înaltă, la o altitudine de 881 metri. De la şoseaua principală se poate ajunge la mănăstire pe o potecă îngustă, în mai puţin de o oră. În mănăstire se află două biserici: biserica veche, aflată într-o peșteră naturală, ce se presupune ca ar fi fost un templu dacic, ulterior devenit loc crestin de rugaciune  şi biserica nouă din lemn, în stil maramureşean. Cavalerului Trac,  Grota Mosului ( Grota lui Zalmoxis), racla Sfantului Ioanichie, Crucea Dorintelor, urmele unei asezari dacice, inscriptii care inca nu au fost descifrate, urmele de pasi din perioada ultimei glaciatiuni care ar apartine unor oameni cu o inaltime de aproximativ trei metri, sunt ceea ce vom descoperi in acest loc spiritual.
  • Ne vom indrepta catre Mănăstirea Nămăieşti. Intr-o zona de un pitoresc deosebit, la o altitudine de 800 m, se află Mănăstirea Nămăieşti,una din cele trei aşezăminte monahale rupestre. În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane  nu numai din România ci din întreaga creştinătate, Icoana Maicii Domnului, care se spune ca ar fii una din cele 12 icoane pictate de Sfantul Apostol Luca.
  • Pauza de masa Păstrăvăria Nămăiești un loc de poveste în România. La Păstrăvăria Nămăiești veți savura cele mai gustoase preparate din păstrăv: ciorba perișoare de păstrăv,borș,tartine cu icre, saramura, plachie, zacusca.( masa este contaccost)
  • Manastirea Corbii de Piatra – Sapata in inima unui deal de gresie, bisericuta amintita documentar pentru intaia oara in timpul domniei lui Neagoe Basarab este unica in tara ca modalitate a compartimentarii. Formata din doua altare, dedicate unui hram dublu, biserica Corbii de Piatra poarta amprenta caracteristica lumii bizantine a acelei perioade.  In curtea batranei Uta, gasim prins in munte urme ale uriasilor si o frumoasa cascada.
  • Sosire in Bucuresti seara,  in functie de trafic.

  Prețul include:

  • transport autocar / microbuz cu aer condiționat
  • ghid însoțitor
  • ghidaj la toate obiectivele incluse în program

  Prețul nu include:

  • taxele de intrare și de fotografiere la obiectivele din program
  • mesele

  Nota:

  Agentia poate modifica / schimba structura circuitului / obiectivelor turistice fara a afecta derularea programului si fara a anunta in prealabil turistul;

  Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.

  Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective