TRAIESTE EXPERIENȚA UNEI SIMFONII A SIMȚURILOR, JOC DE MIRESME ÎN TONURI DE VIOLET

Description

O zi la Gradina de Lavanda si relaxare la iarba verde!

Data de plecare: 18.06.2022/25.06.2022/02.07.2022/09.07.2022

     Pret : lei 120/pers. Pret calculat pentru minim 30 de persoane.

Traseu: București–Manastirea Zamfira–Gradina cu lavanda–Manastirea Brebu–Lacul Paltinu-Bucuresti

Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR.

Ora 06:30 – Plecare pe traseul București – Manastirea Zamfira – Gradina cu lavanda – Manastirea Brebu – Lacul Paltinu – Bucuresti

  • Manastirea Zamfira – Dupa cum reiese din pisania vechii biserici, Manastirea Zamfira a fost construita in timpul domnitorului Nicolae Mavrocordat, intre anii 1721-1743, la initiativa Zamfirei Apostoli, vaduva bogatului comerciant Manoil Apostoli. Importanta artistica a acestei manastiri consta in pictura sa pentru ca ea este prima biserica pictata in intregime de marele pictor Nicolae Grigorescu, la varsta de 18 ani.
  • Gradina de Lavanda de la Tiparesti– vom fi asteptati de o mare intindere de flori violet, culoare, miresme, buchetele proaspat culese care îți răsfață simțurile, zumzet de albine și gustul bun al mierii delicate cu lavandă. Ulterior ne putem achizitiona suveniruri parfumate, produse obtinute exclusiv din lavanda: săpun, apă de lavandă, lumânări sau buchețele cu lavandă. Intrarea costă 10 lei.
  • Complexul arhitectural Brebu  alcătuit din biserica mănăstirii, casa domneasca, turnul intrării și zidul de incinta, complexul arhitectural medieval Brebu este cel mai important monument al secolului XVII din județul Prahova. Plasat în mijlocul comunei, în fata lacului, vizibil de la distanta și înconjurat de ziduri că o cetate, monumentul arhitectural de la Brebu de integrează în peisajul natural și îi sporește frumusețea.
  • Mănăstirea Brebu este una dintre cele mai importante realizări arhitectonice ale domniei lui Matei Basarab. Aflata în apropierea răului Doftana, pe teritoriul localității Brebu, mănăstirea este o mărturie excepțională a artei romanești a secolului al XVII-lea.
  • Lacul Paltinu și Poiana Ciucaș reprezintă ultima noastră oprire pentru Picnic la Iarba Verde!

Lângă Valea Doftanei, în apropiere de barajul Paltinul,  aflam un loc de picnic complet dotat şi utilat cu foişoare, mese, bănci din lemn şi grătare, ideal pentru momentele de relaxare în natură.

ATENTIE!! Recomandăm să aveți pachet cu mâncare, patura, carti de joc etc.

  • Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

 

Pretul include:
 – Transport cu autocar clasificat;
– Ghid de turism atestat.
Pretul nu include: 

– Cheltuieli personale;
– Intrarea la obiectivele turistice

Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.

Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.

 Echipament recomandat: ţinută lejera corespunzatoare conditiilor meteo, pantofi sport si rucsac