Spectacol de culoare si miros in Poiana Narciselor completat cu  legendele si misterele de la Sinca Veche

  This product is currently out of stock and unavailable.

  SKU: N/A Categories: , ,

  Description

         Spectacol de culoare si miros in Poiana Narciselor completat cu  legendele si misterele de la Sinca Veche – drumetie de 2 zile

  • Data de plecare: 21.05.2022/28 .05.2022/04.06.2022

       Pret : 235 lei / pers. 

  Ziua 1. Ora 06:00 – Imbarcare din Bucuresti – – Muzeul CFR.

  Ora 06:30 – Plecare pe traseul București – Ploieşti – Câmpina – Valea Prahovei – Sinaia – Buşteni -Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Mărului – Șinca Nouă – Șinca Veche – Poiana Narciselor

  • Vom face un prim popas in Campina la Castelul Julia Hasdeu – CASTELUL JULIA HASDEU

  Julia Hasdeu a murit in anul 1888, la optsprezece ani, de tuberculoza. Copil precoce, tanara a scris poezii, proza si teatru in limba franceza, iar opera sa a fost publicata postum, prin grija parintelui, la editura pariziana “Hachette”. De la moartea copilei, savantul B. P. Hasdeu a consacrat un adevarat cult fiicei sale. Ca si Victor Hugo, a ales calea spiritismului ca unic mod de a se consola si de a experimenta comunicarea cu lumea de dincolo. B.P.Hasdeu,  intre 1894 si 1896 a inaltat Castelul “Julia Hasdeu”, dupa planuri desenate de el insusi, inspirate, dupa cum ne asigura, de spiritul nemuritor al copilei. Manuscrisele arata ca planul initial al Castelului era altfel conceput, asemanandu-se cu cel al unei catedrale. Treptat, el a fost modificat pana la forma finala : trei turnuri de piatra, crenelate, cel din mijloc fiind domul care adaposteste templul.Pentru vizitatorul curios si dornic sa cunoasca mai mult, incursiunea in Castelul ” Julia Hasdeu ” poate constitui momentul unei revelatii prin contactul cu simbolurile si cu atmosfera pacifica a locului.

  • Mergem spre Fagaras, la Poiana Narciselor – POIANA NARCISELOR

  La 60 de kilometri de Braşov, înspre municipiul Făgăraş, localnicii şi turiştii au parte anual de un spectacol de culoare şi miros. Poienile cu Narcise din Dumbrava Vadului mai sunt cunoscute și sub denumirea de Dumbrava Vadului, Poiana Narciselor, Dumbrava Narciselor, precum și sub numele, folosit mai ales de localnici, Pădurea Vadului. Rezervatia Naturală “Poiana Narciselor” are cea mai mare suprafata din Europa. Aria protejată se întinde pe aproape 400 de hectare.
  Poiana Narciselor este formată din milioane de flori, în unele locuri fiind găsite peste 150 de fire pe metru pătrat!                                             Cazare Complex Turistic Inexdor 3* sau similar

  Ziua 2. Sambata de Sus – Sinca Veche – Rasnov – Predeal – Bucuresti                                                                                                           Ora 07:30 – Mic dejun ( contracost)

  • Plecare spre Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus – MĂNĂSTIREA SÂMBĂTA DE SUS.
   Mănăstirea Sâmbata de Sus se afla pe valea cu acelaşi nume la poalele Munților Făgăraşului. Mănăstirea a fost construita pe cursul râului Sâmbata într-un cadru natural fermecător. Acest locaş de cult este ctitorie a neamului Brâncovenilor. Prima dată a fost construita o biserică din lemn in anul 1696 de către Preda Brâncoveanu, apoi între anii 1688-1714 s-a început zidirea Mănăstirii de către Domnul Țării Româneşti Constantin Brâncoveanu.
   De-a lungul timpului în această Mănăstire au dus viața Duhovnicească mari preoti călugări, care au venit in ajutorul Neamului Românesc în grele încercari. Vom începe cu marele Duhovnic, Ieromonah Arsenie Boca -Arhimandritul Serafim Popescu şi Arhimandritul Teofil Paraian.
  • Al doilea popas il vom face la Manastirea rupestra Sinca Veche – MĂNĂSTIREA RUPESTRĂ ȘINCA VECHE
   Mănăstirea rupestra Sinca Veche este un vechi lacaș de cult ce se găsește lângă comuna Șinca Veche, sub dealul Pleșu, în cotul format de Munții Făgărașului și Munții Perisani, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Orașul Făgăraș.
   Șinca Veche este vestită pentru legendele și misterul lăcașului de cult săpat în piatra. Acestui lăcaș mai are denumirea de de “Templul Ursitelor” sau Templul de la Șinca Veche”, loc de reculegere, de împlinire a dorințelor bune, dar și de fenomene paranormale – dupa părerea unora.
   Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locașul de cult din Șinca Veche se bănuiește că are o vechime de aprx. 7.000 de ani și se presupune că ar fi aparținut aceleiași civilizații care a întemeiat “Templul Alb” din Insula Șerpilor.

  Mai sus de complexul locasului rupestru s-a înființat și o mănăstire în cinstea Sfântului Nectarie Taumaturgul. Paraclisul în care se săvârșesc slujbele ce păstrează cu cinste și o părticică și din Moaștele Sfântului Nectarie.
  Starețul, care primește cu multa bucurie pe tot omul, stă la cuvânt de învățătură, fără grabă, pe toti cei care au nevoie de un sfat.
  Aici se găsește și un frumos pangar, cu obiecte de calitate și frumos lucrate. De asemenea, la miruit, părintele slujitor oferă închinătorilor și o bucățică de vată îmbibată cu mir de la Moaștele Sfântului Nectarie.
  Dealul Plesu, pe care este construit Templul Ursitelor este locul unde tinerii din zonă aruncă, din cele mai vechi timpuri, o roată pe care leagă paie cărora le dau foc. Localnicii au credința că astfel își vor află ursita și se vor căsătorii până la sfârșitul anului. Tradiția se respectă de trei ori pe an, de Sfântul Gheorghe, la Lăsata Secului înainte de Pasti și la Schimbarea la Față a Domnului.
  Șinca Veche este un loc de liniște și rugăciune. Natura este darnică, iar monahii iubitori.

  • Sosire in Bucuresti, in functie de conditiile de trafic .

  Pret calculate pentru grup minim de 30 pers

   

  Tariful include :
  – Transport autocar clasificat 3*

  -Cazare 1 noapte in camere duble/triple
  – Ghid/însoțitor grup
  – Taxe parcări

  Tariful nu include:

  – Masa

  – Intrări obiective
  – Cheltuieli personale

  Obiectivele Turistice , se vor vizita in limita timpului disponibil.

  Programul excursiei poate fi modificat de catre conducatorul de grup în funcţie de anumite situaţii speciale

  Nota: Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre ghid pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu. Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective